Wij zetten onze ervaring met softwarepakketselectie graag voor u in
Wilt u aan de slag met nieuwe bedrijfssoftware? Dan kunt u maar één keer de juiste keus maken. Door op doordachte wijze het software selectieproces te doorlopen bespaart u tijd, geld en waarschijnlijk veel zorgen. TLA E-fficiencyspecialisten kennen het klappen van de zweep. Zij zetten hun ervaring en kennis graag voor u in, zodat u de juiste pakketselectie doet. Hieronder leest u welke stappen ondernomen worden, wanneer u TLA inschakelt om de software pakket selectie voor u te begeleiden:
1. Inventariseren van uw bedrijfsactiviteiten
Aan de hand van een interview inventariseren wij wat uw bedrijfsactiviteiten zijn en inhouden. Tijdens dit interview wordt met de verschillende kerngebruikers gesproken over welke handelingen, documenten en of systemen er gebruikt worden.
2. Beschrijven van uw huidige bedrijfsprocessen
Per (hoofd)activiteit wordt er een processchema opgesteld aan de hand van de verkregen informatie uit de inventarisatie. Per processtap richten wij ons op het proces in combinatie met de input/output. De schema’s worden opgesteld via de flowchart methode.
3. Inventariseren eisen en wensen
Samen met u en / of uw medewerkers wordt geïnventariseerd welke eisen en wensen er zijn ten aanzien van het nieuwe softwarepakket. Deze inventarisatie gaat in op de huidige en gewenste situatie en dient als input voor de volgende stap.
4. Opstellen lijst met mogelijke softwarepakketten
Op basis van uw branche en bedrijfsactiviteiten wordt een longlist opgesteld van mogelijke softwarepakketten die aansluiten bij uw organisatie. Vervolgens wordt op basis van de vastgestelde eisen en wensen een concrete selectie (shortlist) gemaakt van potentieel geschikte softwarepakketten.
5. Demonstraties softwarepakketten
Met de leveranciers van de geselecteerde softwarepakketten worden demonstraties gepland. Voorafgaand aan de demonstraties wordt een lijst gemaakt met onderwerpen die behandeld moeten worden. Na iedere demonstratie wordt er een korte evaluatie opgesteld. Deze evaluatie dient als input voor het advies.
6. Advies pakketkeuze
In de laatste stap van de pakketselectie wordt alle voorgaande informatie gebundeld en uitgewerkt naar een advies. In het advies wordt beschreven welk softwarepakket het beste aansluit op uw processen, eisen en wensen.
7. Implementatie/begeleiding
Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaald softwarepakket vindt de implementatie plaats. Hierbij richten wij ons op het begeleiden van uw organisatie bij de inrichting en conversie (bestaande gegevens meenemen naar het nieuwe softwarepakket) van het nieuwe softwarepakket.
8. Managementinformatie
In overleg met u/uw organisatie kan vervolgens worden geïnventariseerd welke bestaande en nieuwe informatiebehoefte er is. Als antwoord op deze informatiebehoefte wordt met bestaande/nieuwe rapportagesoftware managementinformatie gerealiseerd.
Wilt u meer informatie, een afspraak of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten via 0314 369 123