Online PE-training Eigen woning

13 jan 2020

3 november 2020 | 15.00 – 19.30 uur | € 285 | 4PE

Uit onlangs verschenen evaluatierapporten blijkt dat de huidige eigenwoningregeling te complex is. Van u wordt echter wel verwacht dat u de regeling juist toepast in uw adviespraktijk. Onjuiste toepassing kan verstrekkende gevolgen hebben voor u en uw cliënten. In deze training neemt mr. dr. Mascha Hoogenveen u op geheel eigen wijze mee in de complexe eigenwoningregeling, waarbij de diverse deelonderwerpen zullen worden uitgewerkt aan de hand van casusposities.

Uw resultaat

Na afloop van deze PE-training bent u op de hoogte van de actualiteiten op het gebied van eigenwoningregeling. U bent in staat om de complexe deelregelingen juist toe te passen en zodoende uw cliënten van waardevol advies te voorzien.

Doelgroep

Deze training is zeer geschikt voor alle adviseurs die te maken hebben met het eigenwoningregeling. De training heeft een academisch niveau en is uitermate geschikt voor accountants, fiscaal juristen, eigenwoningadviseurs, (kandidaat) notarissen of andere functies binnen het (fiscaal) juridische werkterrein.

Aanpak

In deze interactieve training zal Mascha Hoogeveen u meenemen in het thema eigen woning. Na een theoretische beschouwing wordt de problematiek helder gemaakt aan de hand van casusposities. Uiteraard is er tijdens de training voldoende ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en het stellen van vragen.

Onderwerpen

In deze PE-training wordt dieper ingegaan op bijzondere situaties met betrekking tot de eigen woning:

  • Het hoofdverblijf en de diverse ficties
  • De (tijdelijke) verhuur van de eigen woning
  • De echtscheidingsregeling
  • Het begrip eigenwoningschuld en de aflossingseis
  • Het eigenwoningverleden en de aanschaf van een nieuwe gezamenlijke woning

Docent

Mr. dr. Mascha Hoogeveen is werkzaam bij de Belastingdienst en als universitair docent verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg en het Tilburg Instituut voor het Familiebedrijf van de Universiteit van Tilburg, waar zij in 2011 promoveerde.

 

Permanente Educatie-punten (4 PE)

Als erkende instelling bij het Register Belastingadviseurs (RB) en het NBA is onze entiteit TLA Advies in staat om deze hoogwaardige, praktijkgerichte training te organiseren. Voor het bijwonen van deze training kunnen wij u 4 PE-punten toewijzen.

Nederlandse Orde van Belastingadviseurs: Eigen inbreng volgens PE-reglement

Nederlandse Orde van Advocaten: Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid

Programma

14.45 – 15.00 uur            Inloop met koffie/thee en iets zoets
15.00 – 17.00 uur            Blok 1
17.00 – 17.30 uur            Pauze
17.30 – 19.30 uur            Blok 2


Nu aanmelden voor dit event

Data en tijden:

  • 03/11/2020 van 15.00 tot 19.30 uur

Locatie:
Zoom

Kosten:
€ 285


Delen via Social Media